BIOACT’EAM Takımımız Biyoplastiklerin Damla Sulamaya Entegrasyonunu Konu Alan Projeleri ile TEKNOFEST 2022 Biyoteknoloji Yarışmasında Bir Üst Aşamaya Yükseldi

BIOACT’EAM Takımımız Biyoplastiklerin Damla Sulamaya Entegrasyonunu Konu Alan Projeleri ile TEKNOFEST 2022 Biyoteknoloji Yarışmasında Bir Üst Aşamaya Yükseldi BIOACT’EAM Takımımız ''Aktif karbon teknolojisiyle ile hazırlanan biyoplastiklerin damla sulama sistemlerine entegre edilerek kullanılması'' adlı projeleri ile TEKNOFEST 2022 Biyoteknoloji Yarışması yeşil kategoride ön değerlendirme aşamasını 80 puan alarak başarıyla geçmiştir.

Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü öğrencilerimiz Fatma Özlem Urgan, Melike Ebrar Bakırcı, Ayşenur Yıldız, Beyza Nur Karaca ve Hacer Ravza Uçar ile Biyomühendislik Bölümü 3. Sınıf öğrencimiz Elmas Nur Ekmekçibaşı’ndan oluşan ve danışmanlığını Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümümüzden Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Aytaç’ın yaptığı takımımız tarım alanlarında kullanılan plastiklerin çevreyi kirletmesi ve doğaya zarar vermesi problemini ele alarak bir çözüm üretmeyi hedefliyor.

Öğrencilerimizi ve danışmanlarını tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.