Üniversitemiz Öğretim Üyeleri Isparta Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü 1. Bölgesel Çalıştayına Katılım Sağladı

Üniversitemiz öğretim üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Dilek Killi Haworth, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özsarı ve Dr. Mustafa Alparslan Umarusman Isparta Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü 1. Bölgesel Çalıştayına katılım sağladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı kapsamında desteklenen ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi koordinatörlüğünde yürütülmekte olan "İklim Değişikliğinin Gıda Güvenliği Üzerindeki Etkilerinin Değerlendirilmesi ve Kırsal Toplumların Dayanıklılığının Artırılması" projesi kapsamında 9 Temmuz 2024 tarihinde Isparta Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü'nde gerçekleştirilen, ülkemizde iklim değişikliğinin tarımsal üretim ve gıda güvenliğine doğrudan ve dolaylı etkilerinin agronomik ve ekonomik etkileri ele alınmıştır. Çalıştaya katılım gösteren öğretim üyelerimiz, günümüzde tarımsal üretimin karşı karşıya olduğu en büyük tehdidin iklim değişikliği olduğunu vurgulamışlar ve  Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ile Konya Şeker iş birliğinde gerçekleştirilen iklim değişikliğine karşı mücadele kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler paylaşmışlardır.