SYN-BIOCHEM Takımımız, TEKNOFEST 24’te Final Aşamasına Geçmeye Hak Kazandı

Üniversitemizin Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Lisans, Yüksek Lisans ve Biyoteknoloji Bölümü Doktora öğrencilerinin bir araya gelerek oluşturduğu SYN-BIOCHEM Takımı, Üniversite Düzeyi Biyoteknoloji İnovasyon kategorisinde Ön Değerlendirme ve Proje Sunum ve Detay Raporu aşamasını geçerek Finalist durumuna geçmeye hak kazanmışlardır.

Projede tirozinaz enzimini taklit eden bir enzim mimiği sistemi kullanarak yeni nesil bir nanobiyosensör geliştirilmesi hedeflenmiştir.

Üniversitemizin akademisyenlerinden Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Bölüm başkanı Doç. Dr. Gülcihan GÜLSEREN’ in danışmanlığını yaptığı SYN-BIOCHEM Takım üyeleri Zeynep DEMİRSOY, Fatmanur Elif SARA, Merve ŞEKER, İrem Beyza CALLA ve Ali KÜÇÜKAZMAN’ ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.