Doktora: Bahçe Bitkileri (Bath Üniversitesi - İngiltere)
Yüksek Lisans: Bahçe Bitkileri (Uludağ Üniversitesi)
Lisans: Bahçe Bitkileri (Uludağ Üniversitesi)
Çalışma Alanları: Tohum fizyolojisi ve teknolojisi, Sebzelerde tohum üretimi ve muhafazası, Açıkta ve serada sebze yetiştiriciliği, Çevre dostu üretim teknikleri (organik tarım ve iyi tarım uygulamaları)
Kısa Özgeçmiş: Prof. Dr. H. Özkan Sivritepe, 1963 yılında Bursa’da doğmuştur. Lisans eğitimini 1985 yılında Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü’nde tamamlamıştır. Aynı bölümde 1986 yılında Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. Yüksek Lisans derecesini 1987 yılında Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı’nda almıştır. Yüksek Öğretim Kurulu Yurtdışı Doktora Bursu’ndan yararlanarak 1988 yılında İngiltere’ye gitmiş, Bath Üniversitesi’nde tohum fizyolojisi ve teknolojisi üzerine yapmış olduğu çalışmalarla 1992 yılında Doktora derecesini almıştır. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü’nde 1993-1996 yılları arasında Yardımcı Doçent olarak görev yapmıştır. Aynı anabilim dalının Sebze Yetiştirme ve Islahı Bilim Dalı’nda 1996 yılında Üniversite Doçenti olmuş, 2002 yılında Profesörlüğe yükseltilerek atanmıştır. Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde 2018 yılında Profesör kadrosuna atanmıştır; Mayıs 2018’den itibaren Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanlık görevini yürütmektedir.
İletişim Bilgileri
Merkez Kampüs
CV - Akademik Sayfa
Seçilmiş Yayınlar
1. Sivritepe, N., Sivritepe, H.Ö., Eriş, A. 2003. The Effects of NaCl Priming on Salt Tolerance in Melon Seedlings Grown under Saline Conditions. Scientia Horticulturae, 97(3/4): 229-237.
2. Sivritepe, H.Ö., Sivritepe, N., Eriş, A. and Turhan, E. 2005. The Effects of NaCl Pre-treatments on Salt Tolerance of Melons Grown under Long-term Salinity. Scientia Horticulturae, 106(4): 568-581.
3. Demirkaya, M., Dietz, K.J. and Sivritepe, H.Ö. 2010. Changes in Antioxidant Enzymes during Ageing of Onion Seeds. Notulae Botanicae Horti Agrobotanici Cluj-Napoca, 38(1): 49-52.
4. Şentürk, B. and Sivritepe, H.Ö. 2016. NaCl Priming Alleviates the Inhibiting Effect of Salinity during Seedling Growth of Peas (Pisum sativum L.). Fresenius Environmental Bulletin, 25(10): 4202-4208.
5. Sivritepe, H.Ö. and Sivritepe, N. 2016. Organic Seed Hydration-Dehydration Techniques Improve Seedling Quality of Organic Tomatoes. Notulae Botanicae Horti Agrobotanici Cluj-Napoca, 44(2): 399-403.