Üniversitemizin 3 Takımı Teknofest 2020 Kapsamında İnsansız Hava Araçları ve Tarım Teknolojileri Yarışmalarında İkinci Aşamaya Geçti Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, bu yıl 3.sü düzenlenen Türkiye'nin Uzay, Havacılık ve Teknoloji Festivali Teknofest 2020'de 3 takımı ile ilk elemeyi geçti.

TÜBİTAK tarafından 5.si düzenlenen ve son 3 yıldır Teknofest kapsamında yer alan İnsansız Hava Araçları yarışmasında 2 takımımız “Kavramsal Tasarım Raporu” aşamasını geçerek proje teşviği almaya hak kazandılar ve ikinci aşama için çalışmalarına başladılar.

Teknofest kapsamına bu yıl ilk defa eklenen Tarım Teknolojileri yarışmasında bir takımımız ön elemeyi geçmeyi başardı. Akıllı sera üretilmesini hedefleyen projeleriyle öğrencilerimiz ikinci aşama için çalışmalarına devam ediyor.

"Bilgiyi ürüne dönüştüren üniversite" vizyonu ile öğrencilerini birçok alanda proje yapmaya teşvik eden Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, önceki 2 yılda final yarışmalarında yer aldıkları gibi bu sene 22-27 Eylül'de Gaziantep'te gerçekleştirilecek olan Teknofest 2020'de de yer almayı amaçlamaktadır. İlk elemeyi geçen öğrencilerimizi ve danışmanlarını tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Yarışmada ön elemeyi geçen takımlarımız:

İnsansız Hava Araçları Yarışması:

• Takım: Phoenix
    • Elif Tek, Aminesena Başer, Ömer Metin, Yasin Bedirhan Şimşek, Melihcan Gökyer