Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. H. Özkan Sivritepe, “Avrupa Pancar Üreticileri Uluslararası Konfederasyonu (CIBE)” Toplantısına Katıldı

Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. H. Özkan Sivritepe, “Avrupa Pancar Üreticileri Uluslararası Konfederasyonu (CIBE)”  Toplantısına Katıldı

Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. H. Özkan Sivritepe, PANKOBİRLİK Genel Müdürü Sayın Taner Taşpınar ve Anadolu Birlik Holding İcra Kurulu Üyesi ve Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Vekili Sayın Yılmaz Bademli ile birlikte, Danimarka’nın Kopenhag şehrinde 24-25 Ekim 2019 tarihlerinde düzenlenen “Avrupa Pancar Üreticileri Uluslararası Konfederasyonu (CIBE)” toplantısına katılmışlardır. Birinci gün CIBE üyesi 17 ülkenin temsilcilerinin yer aldığı, şeker pancarı tarımının farklı konularındaki tecrübeler, yenilikler ve sorunların değerlendirildiği dört oturuma iştirak etmişlerdir. İkinci gün ise Danimarka’nın en büyük şeker pancarı üretim alanlarından biri olan Bregentved Çiftliği’ne düzenlenen teknik gezide, otonom tarım robotlarını ve dronlarla takip edilen şeker pancarı hasadı, temizleme ve yükleme uygulamalarını incelemişlerdir.