PlantWave Takımımız TEKNOFEST 2023’te İstanbul Finaline Katılmaya Hak Kazandı

PlantWave Takımımız TEKNOFEST 2023’te İstanbul Finaline Katılmaya Hak Kazandı Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Dilek Killi Haworth'ın akademik danışmanlığında;
Ayşenur Sucu, Ayşe Taşkir, Fadime Dilşad Taş, Muhammed Osman Yavuz ve Sena Yağcı'dan oluşan PlantWave takımımız Teknofest Tarım Teknolojileri Yarışması proje detay raporundan 100 üzerinden 98 puan alarak, maddi destek almaya ve Teknofest İstanbul Finaline katılmaya hak kazanmıştır. Geçen yıl bitkilerden alınan sinyallerle mevcut ve potansiyel hastalıkların tespiti ile Türkiye 5.si olan projeye bu yıl, tespit edilen hastalık ve zararlılar için biyolojik mücadele yöntemleri de eklenerek tam kapsamlı bir çözüm sunacaktır.

Üniversitemizin PlantWave takımı üyeleri Ayşenur Sucu, Ayşe Taşkir, Fadime Dilşad Taş, Muhammed Osman Yavuz ve Sena Yağcı'yı ve danışmanları Dr. Öğr. Üyesi Dilek Killi Haworth'ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.