Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğrencilerimizden Kadir Orhan POTUK’un Projesi "TÜBİTAK 2209-A Destekleme Programı" Kapsamında Destek Almaya Hak Kazandı

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğrencilerimizden Kadir Orhan POTUK’un Projesi Üniversitemiz Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü 4. sınıf öğrencilerinden Kadir Orhan POTUK’un Prof. Dr. Kıvanç BİLECEN ve Dr. Öğr. Üyesi Aylin GAZDAĞLI TALAY danışmanlığında sunmuş olduğu “Trichoderma Türünün Konya’nın Çumra İlçesinin Toprak ve İklim Özelliklerinde Hayatta Kalabilme ve Bu Koşullarda Biyolojik Mücadele Ajanı Olarak Kullanılabilme Potansiyelinin Belirlenmesi” başlıklı araştırma projesi TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında destek almaya hak kazanmıştır.

Söz konusu proje kapsamında pratik olarak Çumra ve çevresinde görülen ve izole edilmiş olan şeker pancarı patojenlerine karşı Trichoderma suşunun biyolojik ajan olarak potansiyeli tanımlanacaktır. Bunun yanında Trichoderma içerikli formülasyonların kullanılmaları durumunda bu suşların Konya, Çumra hava ve toprak koşullarında istenen antagonist etkiyi gösterebilecek kadar hayatta kalıp kalamayacakları konusunda uygulanabilir bir bilgi elde edilecektir.

Öğrencimizi ve danışmanlarını tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.