Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Menşure Özgüven, Muş Alparslan Üniversitesi’nde “Bitkilerin Bilgeliği” Konulu Seminer Verdi

Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Menşure Özgüven, Muş Alparslan Üniversitesi’nde “Bitkilerin Bilgeliği” Konulu Seminer Verdi Muş Alparslan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. Menşure Özgüven’in katılımı ile “Bitkilerin Bilgeliği” konulu bir seminer gerçekleştirdi. Çevrimiçi olarak yapılan seminerin moderatörlüğünü Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ yaptı.

Prof. Dr. Menşure Özgüven verdiği seminerde tıbbi ve aromatik bitkilerin tarihini ve tarımını anlattı. Prof. Dr. Özgüven, bu bitkilerin tıbbi ürün, gıda destek ürünleri, gıda katkı maddeleri, fonksiyonel gıdalar, sabun, kozmetik ve parfüm sanayii, yapışkan, boya, bitki çayları, bitkisel yağ, biyo-plastik, agro-kimyasallar, yem katkı maddeleri ve veteriner hekimlik gibi pek çok alanda yoğun olarak kullandığından söz etti.

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’ın da katılım gösterdiği seminere farklı üniversitelerden öğretim elemanları, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkez Müdürlüğü, Bitki Islahçıları Alt Birliği, Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği, ülkemizin farklı İl Tarım ve Orman Müdürlüklerinden Ziraat Mühendisleri ve öğrencilerden oluşan kalabalık bir dinleyici kitlesi katılım gösterdi.