Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Menşure Özgüven Almanya’da Düzenlenen Fitoterapi Kongresine Katıldı

Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Menşure Özgüven 19-21 Eylül 2019 tarihleri arasında Münster Üniversitesi-Almanya’da gerçekleştirilen “Phytotherapie - Kongress 2019” isimli bilimsel etkinliğe katılmış ve farklı nane türlerindeki uçucu yağların içeriğini ve bileşimi incelediği “Der Gehalt und die Zusammensetzung des aetherischen Öls von Mentha x piperita L. und Mentha arvensis L. var. piperascens (syn. M.canadensis L.) (Mentha x piperita L. ve  Mentha arvensis L. var. piperascens uçucu yağlarının içeriği ve bileşimi)  konulu bir poster sunum gerçekleştirmiştir. Lavantanın fitoterapide kullanımı ile ilgili bildirilerin yer aldığı oturumda söz alan öğretim üyemiz Üniversitemiz ve lavanta çalışmalarımız hakkında kısa bir tanıtım da yapmıştır.