Prof.Dr. Behiç ÇOŞKUN

Prof.Dr. Behiç ÇOŞKUN

Doktora: Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları (Fırat Üniversitesi)
Yüksek Lisans: Veteriner Fakültesi (Fırat Üniversitesi)
Lisans: Veteriner Fakültesi (Fırat Üniversitesi)

Çalışma Alanları: Yemler ve Hayvan Besleme, Süt ve Besi Sığırlarının Beslenmesi, Buzağıların Beslenmesi, Koyun Besleme, Sanayi Yan Ürünlerinin Hayvan Beslemede Kullanımı, Halk Elinde Koyun Islahı

Kısa Özgeçmiş: Sivas’ta 1956 yılında doğdu. Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesinden 1978 yılında mezun oldu. Aynı yıl Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak göreve başladı. Doktorasını 1983 yılında Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim dalında F.Ü. Sağlık Bilimleri Enstitüsünde yaptı.  1984 yılında Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesine Yardımcı Doçent olarak atandı. 1989 yılında Doçent unvanını aldı. Aynı üniversitede 1995 yılında profesör kadrosuna atandı. 2018 yılı Ocak ayında emekli olarak Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesinde göreve başladı. Profesör Coşkun evli ve 4 çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

İletişim Bilgileri

Merkez Kampüs
Melikşah Mah. Beyşehir Cad. No:9 42080 Meram / KONYA
Telefon: 03322235419
E-posta: behic.coskun@gidatarim.edu.tr

CV - Akademik Sayfa

YÖK Akademik

Seçilmiş Yayınlar

1.İnal,F., Tamkoç,A., Alataş,M.S., Kahraman,O., Özbilgin,A.,Coşkun,B. (2018). Determination of protein degradability of alfalfa hay via buffer or protease. Italian Journal of Animal Science, 17,2, 353-358.
2.Keleş,G., Ateş,S., Coşkun,B., Alataş,M.S., Işık,Ş. (2016).  Forage yields and feeding value of small grain winter cereals for lambs. Journal of The Science of Food and Agricultural, 96,12, 4168-4177.  
3.Coşkun,B., Keleş,G., İnal,F., Alataş,M.S., Özcan,C., Ateş,S. (2014) Gebeleme ve Hamur Olum Döneminde Hasat Edilen Buğdaygil Hasıllarının Protein Fraksiyonları ve Ham Protein Üretimleri. Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 20,3,457-460.
4.Keleş G., Coşkun,B., İnal,F., Alataş,M.S. (2014) Conservation characteristics and protein fractions of cereal silages ensiled with additives at the booting and dough stages of maturity . Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences, 39, 3, 285-294.  
5.Sehu,A., Küçükersan,S., Coşkun,B., (2013).Effects of Graded Levels of Crude Glycerine Addition to Diets on Growth Performance, Carcass Traits and Economic Efficiency in Broiler Chickens . Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 19, 4, 569-574   
6.Coşkun, B., F. İnal, E. Gürbüz, E.S. Polat, M.S. Alataş (2012)  The Effects of Additional Glycerol in Different Feed Form on Dairy Cows. Revue de Medicine Veterinarie, 163, 4, 194-200.